25 Års jubileet – Rundt Midnatt Ekstra

Den lokale jazzklubben


Internett, digitale radio- og fjernsynssignaler, iTunes, Spotify og all verdens streaming, gjør at vi kan konsumere våre kulturtilbud hvor og når som helst. Bare vi holder styr på alle fjernkontroller, ladere og våre små dingser. Men det er rart med det: ekte vare er noe helt for seg selv. Det vet alle som har vært på Ullevål eller Old Trafford. Som i fotballen, så også i musikken: Plater og radio kan være vel og bra, men levende musikk er en annen sjanger eller virkelighet. Det går ikke på kvaliteten, men på spontaniteten der og da, og ikke minst: den sosiale faktoren. Derfor bør de kjenne sin besøkelsestid, de som har en jazzklubb i nærmiljøet.

For noen uker siden hadde jeg gleden av å være tilstede da Jazz på Vardeheim markerte sitt 25-årsjubileum. Bydelen (Stovner m/ Høybråten) har 29000 innbyggere, og er dermed større enn for eksempel Harstad og Molde, som hvert år inviterer til store festivaler. Vardeheims måte er et månedlig jazztreff. På jubileet spilte fire lokale band. Blant annet gitaristen Thor Dynna, nå bosatt i Sverige, og som jeg ikke har hørt siden han deltok på Norges første jazz-LP, Metropol Jazz i 1963.
En annen godt bevart hemmelighet som ble servert, var multiinstrumentalisten og vibrafonisten Magne Henriksen, som det utrolig nok nesten ikke finnes opptak av.

Så denne uka serverer jeg noen av klubbens egne opptak fra Jazz på Vardeheim 25 år.
Jeg gjorde noe liknende tidligere i høst, med opptak fra Vadsø storbands Sinatra-prosjekt, Fra Vadsø til Vegas.
Dermed også en utfordring til ildsjeler og glade amatører landet rundt: Hvem andre står for tur?

Her er spillelista til Rundt midnatt –Ekstra:

* JazzMania (Knut Harlem & Roar Hartung) – Jag vet en deilig rosa (Jazz på Vardeheim 25 år) 2011

* JazzMania & Magne Henriksen – Someday My Prince Will Come (Jazz på Vardeheim 25 år) 2011

* Thor Dynna Shearing Quintet – Long Ago and Far Away (Jazz på Vardeheim 25 år) 2011

* Thor Dynna Shearing Quintet – Orange Coloured Sky) Jazz på Vardeheim 2011

God helg fra Jan Ditlev